Във Великобритания лекуват чрез общуване с природата

птица

За първи път в Англия пациенти, страдащи от различни здравословни проблеми, ще бъдат насочвани към общуване с природата, за да подобрят състоянието си, съобщава агенция ДПА.

“Природни” рецепти ще бъдат предписвани на пациенти в Хай Пийк, Дарбишир, след успешен пилотен проект в Шотландия.

Програмата се осъществява от Кралското дружество за защита на птиците (КДЗП) в сътрудничество с администрацията на националния парк Пийк Дистрикт. Тя се осланя на нарастващите доказателства, че хора, които общуват с природата, имат подобрено психическо благополучие, по-щастливи са и по-удовлетворени от живота .

Потребителите получават календар с идеи, които да ги вдъхновят да общуват с природата, като например търсене на скреж по листата или слушане на звуци на открито.

Сара Уокър, ръководител на проекта за природа и благополучие към КДЗП, Англия, каза: „Развълнувана съм, че програмата тръгва в Хай Пийк и нямам търпение да видя как хората в района се възползват от природните рецепти.

Тя добави: „Бихме се радвали да видим природата като част от инструментариума на всеки здравен специалист в бъдеще. Много хора са изправени пред голям брой стресиращи фактори в живота си и природата може да им помогне да ги преодолеят.

Нововъведението се характеризира с холистичен подход към здравето и благосъстоянието с цел намаляване на стреса, умората, тревожността и депресията. Пациентите ще бъдат обслужвани от специализирани екипи за психично здраве, екипи за социални грижи за възрастни и 13 кабинета на общопрактикуващи лекари в района.

Вашият коментар

Имейл адресът няма да бъде публикуван.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*