Димитър Аргиров и Соня Чакърова с първи албум

Певецът Димитър Аргиров и неговата дуетната половинка Соня Чакърова издадоха първия си албум с български народни песни – „Душа гори, песен пее”. През септември излезе и първия сингъл „Змейова тайна” на новата им рок група „Горяни”, към който заснеха и видеоклип. Както знаете Димитър твори в два стила – рок и фолклор. Сега той се изявява за пореден път в музиката, която носи в гените си като син на големият народен певец Илия Аргиров. Албумът му със Соня Чакърова е резултат от петгодишната съвместна работа на двамата певци. След много записи и концерти заедно те решиха, че е време да зарадват феновете си с обща продукция.

Концертът – промоция беше планиран за 2020 година, но пандемията и Ковид-ограниченията я осуетиха и плановете на Митко и Соня се реализираха през тази година. Това от друга страна им даде още време, през което да направят още три нови песни заедно и така броят им да достигне петнадесет.

Албумът включва песни от пиринския край, като голяма част са от репертоара на бащата на Димитър – незабравимия Илия Аргиров с нови аранжименти, направени от Никола Ваклинов и от двамата певци. Феновете ще чуят и две авторски песни на самата Соня Чакърова.

Плановете на „Дуета от сърце”, както ги наричат почитателите им, са да представят песните на живо след като епидемиологичната обстановка позволи това да се случи.

Димитър  Аргиров разкри, че продължава да разработва нови песни, оставени в наследство от баща му и че вече усилено работи по записването и издаването на четвъртия си фолклорен албум „Леле, шо е убава”.

Димитър Аргиров и Соня Чакърова

Димитър Аргиров е певец, продуцент и композитор. Израснал е в артистично семейство, син е на големия народен певец Илия Аргиров и от дете се занимава с музика и пеене. Развива таланта си в много насоки и успешно съчетава изпълненията на български народни песни и рок музика. От 1987 до 1990 г. е първият вокал на група Епизод, с която обикаля цялата страна и която за периода си е една от най-известните рок групи в България.

През септември 1990 г. емигрира в Холандия и после в Италия, като не спира да се занимава с музика, работейки на два фронта: хард рок и автентичен български фолклор. 

В края на 2013 г. се завръща за постоянно в България след 23 години емиграция. 

Текст и снимки: Меги Димчева

Вашият коментар

Имейл адресът няма да бъде публикуван.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*