Интерактивна смарт дъска променя преподаването

Еволюцията от флипчарт до работа с интерактивна дъска

Едно от най-големите преимущества на дъската в класната стая е нейната простота – повърхност за преподаване, до която всеки има достъп и може да използва. Смята се, че голяма част от това може да бъде загубено, когато интерактивните дъски започнат да заменят старите училищни такива, добавяйки изтънченост и различни функционалности, но и може би ненужно усложнение. Новата технология на дисплея на Samsung – дебютирала в началото на 2018 г. и подобрена с нови версии от второ поколение – дава на преподавателите познат, приятелски и изключително интуитивен инструмент за обучение за техните класни стаи. Работата с интерактивната смарт дъска съчетава по уникален начин формата и функцията на стария хартиен флипчарт със смарт функцията на интерактивния дисплей. Какъв е резултатът? Интерактивна смарт дъска, която всеки учител или ученик може да използва с малко или никакво обучение.

Какво е интерактивна дъска?

Традиционната дъска, било то с тебешири, бели такива или хартиен флипчарт, се използват от десетилетия, защото позволяват бързо и лесно генериране на съдържание. Но всъщност те са тромав, неефективен начин за улавяне на информация и естествено не се вписват в дигиталните работни потоци на днешните ученици, тъй като мнозина от тях използват компютри и други технологии, за да изпълняват задания и дейности в училище. И учениците, и учителите се нуждаят от решения, които им позволяват бързо да намерят всяка нужна информация.

Интерактивна дъска – снимка technika.bg

При работа с интерактивната дъска всичко това се случва на цифров екран. Бележки, рисунки и дори картини могат да се добавят с обикновен стилус – с до четирима потребители, работещи наведнъж. Всеки файл на екрана, като документ или изображение, може да бъде анотиран с лекота. И когато срещата или учебния час приключат, цялата работа може да бъде запазена в архив или споделена незабавно по имейл, да бъде принтирана или пренесена на USB устройство. Учениците и учителите могат да свържат своите компютри или мобилни устройства и лесно да споделят съдържание към интерактивния дисплей Flip, включително изображения и видеоклипове, илюстриране на концепции и т.н. За разлика от телевизорите в класната стая или проекторите, когато става въпрос за видимост, няма нужда да приглушавате светлините или да се притеснявате, че потребителите може да блокират екрана. Дисплеят може да бъде настроен на фонове на бяла или черна дъска, а екранът е достатъчно ярък, за да противодейства на осветлението в класната стая.

Интерактивната смарт дъска Flip – по-добрата дъска за учене

С втората итерация на Flip, изграждаща стартовия продукт през 2018 г., новата серия разполага с подобрения, създадени да се адаптират в пълна степен към това как преподаватели и учащи от всички възрасти споделят мисли и идеи. Вместо да драскат с маркери върху гигантски подвижни листове или върху дъска, потребителите вече могат да работят с нещо, което е по-близко до таблет.

Сега Flip 2 се предлага в няколко размера: 55″, 65″, 75″ и 85″ инча. Те предлагат различни функционалности, като:

Навигация, подобна на тази на смартфон

Лесни, безпроблемни корекции и пояснения

Лесно съхранение и споделяне на бележки и уроци

Многофункционално използване, включително споделяне на екрана

Минимално обучение и настройка

Лесно инсталиране на интерактивната дъска

В новия интерактивен дисплей Flip 2 потребителите могат да открият и други подобрения. Анотацията е лесна за всеки изходен материал, показан на дисплея, и не влияе на оригиналното съдържание. Редактирането на изображения е просто. Работата в режим на писалка има повече опции и е добавен режим на четка за рисуване с водни и маслени бои. Вграденият браузър позволява на потребителите да имат достъп до уебсайтове директно от дисплея. Възможността за свързване с HDMI изходна връзка позволява на потребителите да споделят работата на Flip към отделен екран.

Въпреки че все още е сравнително нов за пазара на образователни технологии, Flip печели няколко награди за технологичен дизайн, както и сърцата на редица преподаватели по света. Flip 2 притежава онези функционалности, които позволяват на педагозите да го интегрират безпроблемно в своите класни стаи и в работните процеси на учениците. Той също така е лесен за използване, което позволява на учителите да бъдат наистина учители, вместо ИТ професионалисти.

Вашият коментар

Имейл адресът няма да бъде публикуван.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*