Камили изгонени от конкурс за красота

През декември месец на около 40км от столицата на Саудитска Арабия, Рияд се провежда фестивал на камилите на крал Абдулазиз.

Животновъдите се състезават за повече от 66 милиона долара награден фонд, според саудитската държавна медия Saudi Press Agency (SPA), така че залозите са високи.

Безскрупулните животновъди са обвинени, че използват редица методи, за да направят камилите си по-привлекателни, като инжектиране на силикон и пълнители в части от тялото, за да подобрят външния им вид, съобщава SPA.

Тази година организаторите са се справили със 147 случая на корекции – най-големият брой от началото на фестивала. Четиридесет и трима състезатели са били дисквалифицирани.

Марзук Ал-Нато, говорител на правната комисия на фестивала, каза, че животновъдите, за които е установено, че мамят, трябва да плащат глоби, които варират в зависимост от нарушението, съобщава SPA.

Например глобата за инжектиране на филъри, ботокс или хормони може да бъде до 100000 риала (27000 долара).

За да се открият корекциите, камилите се изследват както физически, така и клинично, като се използват устройства като рентгенови апарати и сонарни устройства.

Собствениците на печеливши камили получават парични награди, а признанието означава, че могат да продават животните на по-високи цени.

Редките камили са голям бизнес в Саудитска Арабия. Приблизително 1,5 милиона от животните са защитени от собствениците си с помощта на микрочипове, според SPA.

Камилите са важна част от саудитската култура. Животните са добре приспособени към живота в пустини като Арабската пустиня, големи части от която се намират в рамките на кралство Саудитска Арабия.

Източник: knews.bg

Вашият коментар

Имейл адресът няма да бъде публикуван.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*