Стоматологична клиника „Дентапрайм” с безплатни курсове за нова дентална техника

Стоматологична клиника във Варна обяви безплатен иновативен курс за студенти по дентална медицина и практикуващи стоматолози. Дентапрайм отваря вратите си за всички желаещи, които искат да натрупат и обменят знания за технологиите и иновациите в денталната медицина, както и за тяхното приложение. Безплатният курс е теоретично-практически и има за цел да запознае участниците с най-предпочитания и иновативен интраорален скенер в света – 3Shape TRIOS.

“Дигиталната революция в денталната медицина вече е факт и е въпрос на време кога всички дентални специалисти ще станат част от нея. Нашата цел е младите колеги да имат възможност да научат повече от това, което се  предлага в университетите, от гледна точка на методи на работа и използвана техника.” – споделя ръководството на Дентапрайм. Затова и решава да предаде безплатно своя богат клиничен опит от ежедневното прилагане на дигитален протокол на работа. Интраоралното сканиране е удобен метод за напълно дигитално снемане на отпечатък на челюстта, който е напът да замени неприятната си конвенционална алтернатива. Има редица предимства, които правят ходенето на зъболекар по-приятно, а леченията с коронки, мостове или протези – многократно по-точни. И най-важното: пациентите могат да забравят за давенето от неприятната лепкава маса в устата си, типична за конвенционалния отпечатък!

Курсът за работа с високотехнологичния уред ще се проведе през целия ден на 19 февруари в клиника Дентапрайм – Варна, с подкрепата на Дентатехника, един от най-големите доставчици на дентални материали и оборудване в България. Д-р Николай Мирчев, който е дългогодишен специалист в областта на интраоралното сканиране и ръководител на академията за дигитална стоматология към Дентапрайм, ще въведе участващите в света на модерните дентални технологии. По този начин клиниката цели да подпомага кариерното развитие на нови кадри с приложими умения, както и съвместната работа и обмена на знания между зъболекарите от различни градове на страната.

Отваряйки своите врати и споделяйки своя опит безплатно, Дентапрайм се стреми към изграждането на една по-добра връзка между бизнесът в България и образованието, където възможностите за кариерно развитие са безброй, а позиционирането на пазара на труда – успешно. Това може да бъде близко бъдеще, ако повече фирми предоставят възможности за практическо обучение на студенти и за последваща квалификация на вече практикуващи специалисти.

Текст и снимка: Весела Георгиева

Вашият коментар

Имейл адресът няма да бъде публикуван.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*