Съвети за обзавеждане на нов дом

Предстои ви обзавеждане на дом. Задачата ви никак не е лека, за това се заредете с търпение и не бързайте да взимате решения. Мебелите, които ще купите трябва да ви служат за продължително време.

План за действие

Планът, който ще направите трябва да съдържа няколко основни неща. Първо трябва да решите какъв ще бъде интериорът на жилището ви. В случай, че може да си го позволите най-добре е да наемете интериорен дизайнер, който може да ви даде добри идеи за обзавеждане на апартамента ви. Разбира се с тази задача може да се справите и сами, но добре е преди това да се подготвите по темата и да се консултирате с ваши приятели минали по този път. Добри идеи на впечатляващи интериори за красив и модерен дом може да видите в специализираните сайтове за интериорен дизайн.

След като си изясните дизайна на новия ви дом, добре е да опишете основното оборудване, което ще купувате заедно с оценка за цените. Финансовия план ще ви покаже дали може да си позволите съвременно обзавеждане на дома или ще прибегнете до кредити или помощ от родителите.

Функционалност на дома

Много хора при обзавеждане на дом дават предимство на дизайна, но функционалността също е от изключително значение. Има мебели, при които не бива да се прави компромис тъй като функционалността и комфорта са първостепенни. Дизайнът при тях е второстепенен фактор, важно е крайния продукт да е по-качествен. Това се отнася главно до избора на столове и холовата гарнитура, на леглата и матраците. Неудобният фотьойл или неподходящото легло, влияят зле на почивката, предизвикват лош сън и вредят на здравето, а неудобния стол, води до неудобна стойка, а от там и до болки в тялото. Големите жилищни пространства предлагат по-големи възможности за игра с дизайна, но при малките функционалността винаги трябва има предимство, тъй като често пъти една стая служи за трапезария, дневна и спалня.

Уникалност на обзавеждането

Добре е обзавеждането на вашия дом, в който ще премине живота ви да бъде уникален и да ви харесва. В него вие трябва да се чувствате спокойни и той да създава една неповторима атмосфера за вас. В този смисъл избягвайте да пазарувате мебели за новия ви дом, които се предлагат в комплект. Сега имаме толкова богато разнообразие, че с малко въображение може да направите добри комбинации.

Стъпки в пазаруването

Естествено не е добър вариант да напазарувате всичко едновременно. Започнете с основните мебели за кухнята и спалнята. Това са мебелите от които се нуждаете веднага. Разбира се това не означава да напазарувате от първия магазин, в който сте влезли. Обиколете повече магазини и ще бъдете много по-добре информиран за тенденциите в обзавеждането и цените. Възможно е да откриете мебели, които ви харесват на промоционални цени, с отложено плащане или на кредит с нулева лихва.

Не правете компромис с качеството

Мебелите за дома като вещи с дълготрайна употреба трябва да бъдат с високо качество. За съжаление не всичко, което се предлага на пазара е с това качество. Така че внимавайте при пазаруването, защото купуването на стока с ниско качество неминуемо води до допълнителни разходи. Разбира се качествените стоки са по-скъпи, но това следва да бъде вашия основен критерий при избора на мебели за новия ви дом. В случай, че финансовото ви състояние не позволява да направите качествен избор, тогава може да се замислите за мебели втора употреба. На пазара се намират достатъчно качествени мебели предлагани като втора употреба. Вече и у нас се наложи тенденцията по-заможните хора да сменят периодично мебелите си у дома, което подхранва вторичния пазар.

Вашият коментар

Имейл адресът няма да бъде публикуван.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*