„В безопасност“ – психологически трилър на С.К.Барнет

Джеймс Сийгъл – авторът на „Извън релси“,  вдъхновила едноименния филм от 2005 г. с участието на Дженифър Анистън и Клайв Оуен – се завръща отново на български език, този път под псевдонима С.К.Барнет и с още по-мрачен роман!

„В безопасност“ е напрегнат и обсебващ трилър, който се впуска в добре познатия сюжет за безследно изчезнало дете, но се отклонява по нови и непредсказуеми пътища отвъд територията на очакваните развръзки.

Джени Кристал е само на 6 години, когато родителите ѝ я виждат за последен път. Един ден в спокойния квартал, където семейство Кристал живее, тя тръгва към дома на нейна приятелка само през няколко къщи, но така и не пристига там. Минават години, а снимката на малката Джени продължава все така зловещо да наднича от стълбовете из града и да напомня за неразгаданата трагедия.

Дванадесет години по-късно, когато и последните плакати с лика ѝ са избелели, 18-годишната Джени се прибира у дома. Избягала от похитителите си, които тя познава само като Майка и Татко, Джени най-после е обратно при истинското си семейство – в безопастност. Или поне така изглежда…

Семейство Кристал я приема обратно с отворени обятия, но разказът на Джени за изминалото време поражда много въпроси, чиито отговори няма да се харесат на никого. Къде е била през всичките тези години? Как е успяла да избяга? Коя е тя? И дали наистина домът е най-сигурното място за нея… или за когото и да било от тях?

С помощта на множество различни гледни точки С.К.Барнет майсторски поднася теми, които малко автори се осмеляват да засегнат, преплита минало и настояще и поставя въпроса какво наистина означава да си в безопасност в едно семейство.

В духа на романите на Паула Хокинс, Б.А. Парис, Лиан Мориарти и Али Ланд, ,„В безопасност“ е тъмен и емоционален психологически трилър, в който никой не е напълно невинен. А читателят се оказва оплетен в дяволска въртележка от лъжи и неясни спомени.

“Мрачна книга, пълна с моменти, в които ще си кажете „О, Боже мой“. Ако си мислите, че се досещате накъде отива историята… ГРЕШИТЕ. Няма да забравите скоро тази книга.”

Лиза Джуъл

„В безопасност“ е книга с бързо развитие на действието, перфектен ритъм и разказва за това, което се случва, когато изчезнало дете се завръща у дома дванайсет години по-късно. Напрегната, мрачна и пълна с неочаквани обратни. Не я пропускайте.”

Саманта Даунинг

Текст: Темз Арабаджиева

 

Вашият коментар

Имейл адресът няма да бъде публикуван.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*