Продуктите за здраве и красота са сред най-търсените подаръци онлайн

Броят на българите, които са избрали да закупят подаръци онлайн, продължава да нараства. Детските играчки, технологичните джаджи и продуктите за дома също са били сред най-търсените категории през изминалата година.

Българите все по-често подаряват на близките си продукти, свързани с красота и здраве. Когато става въпрос за празнични покупки, детските играчки все още продължават да заемат водеща позиция в списъка с подаръци, а продуктите за дома са на второ място като предпочитан избор. Но изненадващо, сегментът на здравето и красотата се изкачва на трето място в класацията, става ясно от данните за направените покупки през отминалия Коледно-новогодишен сезон в българския онлайн магазин за подаръци Grabnete.com.

Тази нова тенденция е добра новина за всички нас, защото отразява важна промяна в мисленето и приоритетите на българите, подчертавайки значението, което все повече хора отдават на здравето на себе си и своите близки. Това е ясен знак, че българските граждани все повече инвестират в здравословния начин на живот, включвайки този тип продукти в своите списъци с празнични подаръци. Със сигурност тази нагласа ще има позитивно влияние в обществото ни в дългосрочен план” – споделя Николай Димитров, управител на българския онлайн магазин.

Подаръци онлайн за празници

Според данните на сайта за онлайн пазаруване, през отминалия празничен сезон закупените продукти от категория здраве и красота представляват 27% процента от всички продукти, закупени през магазина. Това ги извежда на трето място сред всички продуктови категории в сайта. Сред тях най-продавани са уредите за домашни тренировки, масажорите за лице и тяло, подаръчните комплекти със здравословни продукти като маски за коса, кремове, шампоани и други козметични продукти.

В онлайн магазина се предлагат и голямо разнообразие от детски играчки, продукти за домашни любимци и стоки за дома. По време на Коледно-новогодишните празници потребителите на сайта са пазарували предимно с промо оферти, предлагани от неговия екип. В българския онлайн магазин за подаръци вече се подготвят и за предстоящите празници Свети Валентин и Осми март с множество продукти, свързани с тези специални поводи.

Търсенето на продукти за здраве и красота е нарастнало с близо 50% спрямо предходната година. Това подчертава и още една тенденция – българите вече все по-често търсят подаръци, които ще имат дълготраен позитивен ефект върху живота на техните близки, а няма да са просто повод за забавление в краткосрочен план” – добавя още Николай Димитров.

Източник: ПР Агенция Кросроудс България ООД, снимка: Pixabay

Вашият коментар

Имейл адресът няма да бъде публикуван.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*