Учи, докато играеш през лятото!

Всяко дете чака с нетърпение лятната ваканция, за да се отдаде на воля на игри и приключения далеч от класната стая. А всеки родител и учител ще се съгласи, че не е добре ученето съвсем да бъде изключено от лятната програма на децата. За да се „задържи детето в час“ и през лятото, на помощ идват съвременните технологии, които могат да предложат учене под формата на игра. Именно на такъв подход залага и мобилното приложение на Samsung България – Smart Classroom AR, а благодарение на добавената реалност (Augmented Reality), с която работи, ученето лесно се превръща в игра.

Smart Classroom AR e мобилно приложение за устройства с Andorid, което е разработено изцяло от български екип и напълно безплатно за всички, които желаят да го използват, за да обогатят или проверят знанията си.

От създаването си до днес Smart Classroom AR има над 61 500 сваляния, като само през най-предизвикателната за ученици и учители 2019-2020 година са регистрирани близо 11 000 сваляния.

В приложението са достъпни над 750 упражнения с добавена реалност по различни предмети за ученици от 1. до 12. клас, съобразени с одобрените от Министерство на образованието и науката учебни програми по различните предмети. Тези упражненията са създадени от български учители и са подходящи както за работа в клас, така и за самоподготовка през лятото. За целта е нужно единствено приложението да бъде свалено на Android устройство, както и универсален маркер, достъпен безплатно на https://t.ly/1pHw

Статистиките сочат, че най-много направени упражнения с добавена реалност в приложението има по предмета География.

Как работи Smart Classroom?

За да работи с приложението, детето трябва да сканира маркера, с който упражнението се „отключва“ и се зарежда на екрана на мобилното устройство. Упражненията в мобилното приложение могат да се търсят по клас, предмет и ключови думи. А за използващите платформата Smart Classroom упражненията могат да се създават от учителя в самата платформа с инструмента Smart CreatAR и да се изпращат за решаване на учениците, които ги достъпват с предоставен от преподавателя ПИН или със сканиране на QR кода от своя фийд в платформата. Общо над 2600 такива упражнения са създадени и служат за проверка на знанията в ежедневието на стотици ученици.

Можете да откриете полезни насоки за работа с приложението в краткото видео тук:

Smart Classroom е проект, част от политиката за корпоративна социална отговорност на Samsung Electronics България.

Вижте още как интерактивната смарт дъска променя преподаването.

Вашият коментар

Имейл адресът няма да бъде публикуван.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*