ДНК анализи, базирани на изкуствен интелект, предлага българска фирма

През последните години правенето на ДНК анализи става все по-популярно и много хора ги правят не само при наличие на заболяване, а и с цел да подобрят ежедневието си. Българската компания EvaGene е сред пионерите в тази област, предоставяйки възможност на всеки, който има желание, да вникне в своето ДНК, да открие потенциални предразположености към заболявания и да вземе мерки, още преди те да са се проявили.

ДНК тестовете, които вече са достъпни на българския пазар, се извършват с помощта на изкуствен интелект (AI), и са в състояние да предоставят множество отговори за живота и здравето на хората – от предразположеност към болести, през съвети за ежедневието като диети, до спортни режими и съвети за пълноценен сън. EvaGene постига това, чрез ключово партньорство с водещата в индустрията компания за генетични анализи SelfDecode.

Отключвайки тайните, кодирани в човешкото ДНК, EvaGene е пионер в предоставянето на персонализирани данни за здравето и начина на живот, съобразени с уникалния генетичен състав на всеки човек. Желанието на нашия екип е да направи иновативната технология за ДНК анализ достъпна за всеки българин, подобрявайки по този начин здравето и благосъстоянието на обществото като цяло” –  посочва Галя Георгиева, основател на EvaGene. Тя споделя пет начина, чрез които ДНК анализите могат да подобрят ежедневието на всеки.

Превенция на болестите на старостта

Всеки от нас остарява, и това, което правим с живота си до голяма степен предопределя какво ще се случи с нас в последните ни години. Предразположението към болестите на старостта, е много зависимо от генетиката. Ако имате близки роднини, които са били болни от Алцхаймер или Паркинсон, например, най-добре е да изучите техния начин на живот, и да правите обратното. Най-правилното решение е да направите генетичен тест, с който да определите към какво конкретно сте предразположени, както и да получите препоръки как да живеете, за да намалите, доколкото е възможно, проявлението на някои от тези болести.

Прецизни хранителни планове вместо общи диети

ДНК анализите, които се фокусират върху индивидуалните генетични предразположения, позволяват на EvaGene да формулира персонализирани препоръки за хранене. По този начин може да се направи диета за здравословно хранене в съответствие с уникалния метаболизъм на всеки човек.

Край на грешките във фитнеса

Чрез ДНК анализите любителите на спорта могат да открият упражнения, съобразени с техния генетичен състав. Като увеличат максимално ефективността на тренировките си, те могат да постигнат по-добри и устойчиви резултати.

Персонализирани препоръки за грижа за кожата

Благодарение на науката за ДНК, вече можем да се грижим за кожата си по начин, който е в най-добро съответствие с нашата уникална генетика. С новата технология всеки може да открие най-ефективните процедури за грижа за кожата, базирани на своите генетични предразположения.

Решения за по-добра мозъчна функция

ДНК анализите на EvaGene предоставят поглед върху функционирането на мозъка, предразположението на човек към пристрастявания, лошо настроение, депресия и други. Разбирайки себе си, хората, които работят професии, изискващи концентрация или креативност, могат да следват персонализираните препоръки в ДНК анализа и да подобрят своето професионално представяне.

Снимка: Pixabay

Вашият коментар

Имейл адресът няма да бъде публикуван.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*