„Силата на чова“ от Акеми Танака, ръководство за хармонията в живота

Как да намерим – и да поддържаме – хармонията в живота си ни учи ръководството „Силата на чова“ на японската авторка Акеми Танака – въведение във философията на ежедневния баланс.

По книжарниците вече можете да намерите „Силата на чова“ от японската авторка Акеми Танака – въведение във философията на чова или как да намерим вътрешния си баланс за едно по-щастливо и по-спокойно дълголетие.

Самата дума „чова“ често се превежда като хармония, но на японски език терминът съдържа далеч по-многопластов смисъл, чието значение повече се доближава до „стремеж към хармония“. Стремежът към намирането на баланс е наша цел през целия ни живот и тя непрекъснато се променя.

Всеки има различна представа за това от какво се нуждае, за да намери вътрешен покой, независимо дали това се изразява в прекарване на повече време с близките хора, усамотяване за дълга разходка или любими ежедневни ритуали.

Чова е постоянното търсене на баланс във всичко, което правим. Дали става дума за намирането на равновесие в работното ни място, постигането на хармония сред заобикалящата ни среда, или това да открием личния си стил и собственото си темпо – практикуването на чова ни учи да намираме щастие в осъществяването на малките желания и победи и да изпитваме чувство на самодостатъчност.

Но това не прави чова някакво мистериозно умение, присъщо единствено на японците; философията се крие зад набор от практики, които могат да променят нашия начин на мислене както спрямо нас самите, така и спрямо другите. Това е светоглед, който може да бъде преподаван – и усвоен.

Как да подхождаме практично към всекидневните предизвикателства, как да поддържаме дома си чист и спретнат, как да открием дълготрайна любов – „Силата на чова“ от Акеми Танака ни показва как да променим мисленето си, за да започнем да постигаме промени още утре.

Коя е Акеми Танака?

 

Акеми Танака, снимка: akemitanaka.co.uk

Акеми Танака е писател, преподавател и консултант по японската култура, която в последните години живее в Лондон.
Като дъщеря на старо самурайско семейство, Акеми израства потопена в традиционните изкуства и култура на Япония. Името й на японски означава „Светла и красива“.

В допълнение към университетското си образование, Акеми посещава завършващото училище Tchiyoda Gakuin, където официално изучава западния и източния етикет. Тя е активна в света на бизнеса, дипломацията, образованието и изкуствата, където се стреми да комбинира традиционните вярвания, като например Бушидо, с най -доброто от съвременните технологии и идеи. Акеми има за цел да насърчи опознаването и оценката на автентичната японска култура по достъпен и приятен начин.

Откакто пристигна във Великобритания, Акеми организира много японски културни събития в Лондон и също така сформира благотворителната организация Aid For Japan – благотворителна организация, предназначена да подкрепи японските сираци от земетресението/цунамито през 2011 г.

Вашият коментар

Имейл адресът няма да бъде публикуван.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*