Картини за кухня – идеи за декорации

Казват, че няма как да приготвим вкусна храна, ако сме в лошо настроение. Решения на проблема има много, но със сигурност правилната декорация в помещението ще разведри и освежи атмосферата. С подходящи картини за кухня и трапезария ще се чувствате в свои води около тенджерата и тиганите, ще хапвате по-вкусно и ще се чувствате по-комфортно на трапезата с любимите ви хора. Освежаването на кухнята с маслени или акварелни стенни пана, фототапети, постери, керамика или декоративни орнаменти е преди всичко въпрос на личен избор. Все пак, ще ви дадем няколко съвета за улеснение.

Темите – какви картини за кухня да изберем

Най-предпочитани декорации за кухня са картините с натюрморти и богати плата, отрупани с цветни плодове, а също живописни пейзажи на портокалови или плодни дървета, изображения на апетитни ястия, включително символните за християнството хляб и вино, композиции с ядки, коктейли и кафе. Тези образи създават цветно настроение, развличат мислите ви от тревогите и рутината, включително от физическия труд и почистването след готвенето.

Тук е редно да кажем, че вентилацията на помещението има голямо значение. Маслените картини върху канава могат да се повредят от влагата. Същото важи и за декоративните картини със сухи цветя. Затова по-добрият вариант е да изберете фототапети или принтове с ламиниран защитен слой.

Цветовете на картините влияят на емоциите

Модерни картини за кухня и трапезария са в цветовата гама жълто, червено, оранжево и розово. Това са все ярки и жизнерадостни цветове, които влияят на емоциите и предават енергия и оптимизъм. Забелязали ли сте, че повечето бързооборотни стоки са опаковани в червени и жълти цветове? Това изобщо не е случайно, защото те влияят на подсъзнателно ниво и стимулират апетита, носейки щастливото усещане, че ще получим удоволствие на момента.

Зеленото също е чудесен избор за основен цвят на картина за кухня. То се свърза с чистота, природа и здравословен начин на живот. Мрачните и тъмни цветове не са за предпочитане, затова избягвайте изображения, които навяват усещане на самота или агресия. Разбира се, изборът на подходящи картини за кухня и трапезария трябва да е съобразен с общата цветова гама на помещението, за да не се получи така, че те да претрупат пространството или пък да бъдат “погълнати от него”.

Разположение на картините в кухнята

Кухнята у дома обикновено е тясно помещение, затова изберете картини пана за кухня с подходящи размери. Не ги сбутвайте между шкафовете и уредите, поставете ги на свободно място. Малките картини за кухня пак ще изпъкват, щом са аранжирани правилно в пространството. Подходящи картини за трапезария са тези с по-големи размери, включително стикери за цяла стена и модулни сетове от 3, 4 или 5 части. Така ще превърнете ритуала на храненето не само в гастрономическо, но и във визуално удоволствие.

Вашият коментар

Имейл адресът няма да бъде публикуван.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*