Дентална клиника във Варна с неограничени възможности в денталната 3d технология

В свой репортаж немската топ медия RTL нарече България “страната на неограничените стоматологични възможности”. Причината: популярният в Германия спортен ТВ водещ Карстен Шпенгеман избра дентална клиника Дентапрайм във Варна за цялостна промяна на усмивката си.

Заради състоянието на зъбите си водещият дълго време не показва усмивката си на публични места. Шпенгеман страда от т.нар. зъбна абразия или изтриване на зъбите, коeто обикновено се коригира с поставянето на корони. Като над 60% от хората по света обаче (по данни от DentaVox), той изпитва силен страх от зъболекар, поради което и дълго отлага зъболечението си.

И така до август месец тази година, когато се качва на самолета от Хамбург, за да посети дентална клиника Дентапрайм във Варна. “Когато имаш проблеми, трябва да ги решиш. Усмивката е важна.” – споделя пред RTL известният водещ.

Варна посреща звездата със слънчево време, което му позволява да усети с пълна сила успешната концепция за дентален туризъм в България – съчетание на зъболечение с почивка край морето.

Шпенгеман избира клиника Дентапрайм като едно от малкото лечебни заведения, които могат му гарантират цялостно лечение в рамките на пет дни с предвидимо успешни и дългосрочни резултати. Като най-голямата стоматологична клиника в цяла Европа, Дентапрайм лекува над 10 000 интернационални пациенти всяка година в същите кратки срокове.

Това е възможно чрез симбиозата между тясно специализирани дентални експерти и внедрена последно поколение дигитална дентална 3D технологии. Клиниката е изградила и собствен безотказно работещ подход за лечение на пациенти с т.нар. дентална фобия, какъвто е и Шпенгеман.

Дентална 3d технология

Чрез дентална 3d технология могат да се създават персонализирани 3D коронки и зъбни мостове, които да съвпаднат перфектно с индивидуалните особености на пациента. Ето защо в естетичната стоматология,  какъвто е случаят с немския водещ, могат абсолютно точно и прецизно да се изработят конструкциите за пациента.

Дигиталната стоматология има и ключова роля при комуникацията между лекар и пациент, тъй като пациентът може да придобие ясна и точна представа за предстоящото лечение.

Дентален туризъм в България

Изборът на немския водещ на стоматологичната клиника във Варна се оказва правилен, тъй като само след петдневен дентален туризъм в България, той се сдобива с красива и здрава нова усмивка. “За първи път не ме беше страх,” казва Карстен Шпенгеман.

Този вид туризъм става все по-популярен, тъй като страната предлага висококачествени стоматологични услуги на много конкурентни цени. Освен това България е известна със своята живописна природа, богата история и приятелски настроени хора, което я прави идеална дестинация за комбинация от дентални грижи и ваканция.

Цените за стоматологичните процедури в България са значително по-ниски от тези в много западни страни. Това включва всичко – от обикновени зъболекарски прегледи до сложни хирургични процедури.

Туристите ползващи дентални услуги се радват на грижите на висококвалифицирани специалисти. Българските зъболекари са добре обучени и имат богат опит в предоставянето на стоматологични грижи. Много от тях са получили образованието си в реномирани университети в чужбина и говорят английски свободно.

Освен това българските стоматологични клиники са оборудвани с най-съвременна технология и техники, позволяващи на зъболекарите да предоставят качествена грижа за пациентите.

Текст: Живко Станев

Вляво: Карстен Шпенгеман преди започване на лечението си. Вдясно: Карстен Шпенгеман след края на лечението си в компанията на д-р Стефанова.
Снимка: Архив, Дентапрайм

Вашият коментар

Имейл адресът няма да бъде публикуван.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*