Декорация за спалня – най-личното пространство от дома

Спалнята е лично пространство, което е много важно да бъде обзаведено по начин, който отговаря на вашите вкусове и нужди. Тя трябва да ви дава  енергия сутрин, така че да се събудите освежени и да ви помогне да се успокоите вечер.

Като едно от най-личните пространства в дома, спалнята трябва да осигурява необходимото спокойствие. Това е мястото, на което отивате, за да избягате от бързината на деня, да се презаредите за следващия ден и да мечтаете за това, което предстои. Изпълнението на уникална декорация за спалня е предизвикателство за всяко въображение.

Декорация за спалня

Отделете време и се насладете на удоволствието да направите това помещение специално, защото тук прекарвате 1/3 от живота си. Подходящ дизайн за спалня е изборът на продукти и материали, които предизвикват радост и насърчават релаксацията, като меки килими, успокояващо спално бельо и романтично осветление. Може да имате много идеи за декорация на спалня, но не забравяйте, че в крайна сметка пространството трябва да бъде удобно и годно за живеене преди всичко друго.

Изпълнената с вкус и въображение стенна декорация за спалня е много важна за поддържане на доброто настроение, но внимавайте да не прекалите с поставянето на голям брой декоративни елементи. В случай, че имате идеи за картини в спалнята, може да украсите стените с модерни картини за спалня. Важно е да съобразите изборът им с големината на помещението. Например в просторни помещения е подходящо поставянето на големи картини за спалня, но в малки те ще стоят неестествено.

Леглото е основната мебел в това помещение, така че красивото му оформяне е важно. Какво покривало или възглавници ще изберем, може да промени начина, по който изглежда стаята.

В никакъв случай не претрупвайте спалнята с твърде много мебели. Ако искате да създадете прекрасен, успокояващо интериор, помислете какво внасяте в пространството. Основното нещо, което трябва да постигнете е да ви бъде удобно и уютно.

Обзаведете спалнята си само с най-необходимото – легло, нощни шкафчета, гардероб и скрин със стол, ако имате нужда от такъв. Не се страхувайте да смесвате модели или стилове според вашите идеи за спалня, това ще й придаде уникалност. Създавайте лежерно, нарочно разхвърляно усещане, което е идеално за това помещение.

Декорация за спалня

Избор на цветове за спалня

Придържането към опростена цветова гама е добър избор за тази стая. Например розовият цвят е страхотен начин да направите малката спалня по-голяма. Като начало изберете меки, розови нюанси, които ще ви отпускат и по-късно може да добавите повече цветове, ако искате по-ярък вид.

Също така една комбинация от бяло и черно осигуряват известен контраст и не позволяват на стаята да се чувства твърде семпло.

Дамите може да използват пастелна цветова палитра, която включва лавандула, светло синьо, бледо жълто и зелено. Тези цветове придават на спалнята нотка женственост и се съчетават прекрасно с други пастелни цветове и бели мебели. Техният изчистен и приятен външен вид е много подходящ за малки спални с малко естествена светлина.

Избягвайте големи бели стени. Те правят стаята да изглежда празна и стерилна.

Ако искате напълно нов облик на спалнята, промяната на цветова схема може да бъде чудесно място за начало. Може да не се наложи да променяте твърде много, особено ако стените ви вече са боядисани в доста неутрален цвят. Имайте предвид, че по-светлите и свежи цветове създават илюзия за пространство.

Ако сте уверени в атмосферата, която искате да създадете във вашето жилище, тапетите могат да бъдат бърз и евтин начин да внесете правилните цветове и шарки. Използвайте цветовете във вашия тапет за спалня, за да определите останалата част от стаята си.

Аксесоари за спалня

Отделните аксесоари за спалня са малки допълнения, които в допълват цялостната картина и правят спалнята да изглежда по-уютна, приветлива и предразполагаща за почивка и сън. Към тях основна роля играят завесите, чаршафите, възглавниците, завивките, килимите и осветлението. Лампите, излъчващи приглушена светлина, напълно предразполагат към лягане и заспиване, което всъщност е и основното предназначение на тази стая.

За да постигнете уникална декорация за спалнята, не е нужно да правите големи промени, за да видите и почувствате страхотни резултати. С нови цветни възглавници или дори просто изразителен килим може да добави толкова много дълбочина към декорирането на спалнята. Когато аксесоарите са подбрани правилно и хармонично, те допълват мебелите и обзавеждането, правейки помещението красиво и уютно.

В крайна сметка за да бъде вашата спалня уникална всичко зависи от вашето въображение и желание за изява.

Вашият коментар

Имейл адресът няма да бъде публикуван.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*