7 начина косата ви да расте по-бързо

Растежът на косата може да се окаже труден подвиг за всеки, без значение от типа коса. Някои от нас имат коса, която изглежда расте с темпове на  костенурка и отнема до 3 месеца, само за да порасне няколко милиметра, на други пък, косата пораства сякаш за една нощ ! Много хора си задават въпросите: “Как косата да расте бързо”, “Расте ли косата от водата”, “Как расте косата”. Без значение с  какъв тип коса си имате работа, ще ви дадем няколко съвети, които може да ви помогнат! Вижте списъка по-долу за 7 начина, които ще помогнат на косата да расте по-бързо и да стане дълга и буйна.

1. Подстригвайте косата си

Може да звучи нелогично да подстригвате косата си, когато се опитвате да я накарате да расте, но е доказано, че ако го правите  на всеки 6 седмици, ще стимулирате растежа й. По този начин, ще поддържате косата си здрава, отървавайки се от цъфтящите краища.

2. Пийте повече вода за растеж на косата

Както много неща, пиенето на достатъчно количество вода може да помогне на цялостното състояние на здравето ви, както и да подпомогне растежа на косата. Пиенето на поне 6-8 чаши на ден ще увеличи силата на косата и ще я поддържа лъскава и здрава.

3. Правилно ресане на косата

Сигурно ще се изненадате като разберете, че ресането на косата докато е мокра, може не само да повреди косата, но и да попречи на растежа й. Ако все пак ви се налага да я срешете докато е мокра,използвайте широк гребен за да избегнете накъсване и увреждане на косата.

4. Приемане на протеин

Ние сме това, което ядем, нали? Когато става въпрос за нашата коса, това е много вярно. Важно е да има богат прием на протеини, когато се опитваме да я накараме  да расте, като това  ще запази косата ви здрава и ще стимулира растежа. Протеините са необходими, за да може косата да е устойчива на увреждане, да не се раздробява и да бъде правилно овлажнена, което от своя страна се превръща в бърз растеж. Уверете се, че сте добавили към ежедневната си диета зеленчуци с високо съдържание на протеини, месо и ядки.

Месо и зеленчуци за бърз растеж на коса

5. Миене на косата

За да избегнете премахването на полезни масла от косата, измивайте косата само всеки втори или трети ден. Това ще помогне на  косата ви да  запази своя защитен слой масла и ще й помогне да порасне по-дълга. Употребата на сух шампоан без измиване може да помогне да  освежи косата ви и да я запази да изглежда страхотно.

6. Стайлинг на коса

Най-добрият начин вашата коса да расте е естествено и свободно. Избягвайте стегнати прически, защото това може да доведе до скъсване на косъма, също така се опитайте да ограничите употребата на стилизиращи продукти. Това ще попречи на отслабването на косъма и ще помогне на косата да расте по-бързо.

7. Маски за растеж на косата

Всяка коса има нужда от допълнително подхранване. Може да си забъркате домашна маска, или да използвате купена. На пазара се предлагат най-различни видове маски за всеки тип коса, но най-добрият вариант си остават домашно приготвените маски, на които вие определяте съставките и знаете произхода и качеството им.

 

Вашият коментар

Имейл адресът няма да бъде публикуван.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*