7 начина косата ви да расте по-бързо

Растежът на косата може да се окаже труден подвиг за всеки, без значение от типа коса. Някои от нас имат коса, която изглежда расте с темпове на  костенурка и отнема до 3 месеца, само за да порасне няколко милиметра, на други пък, косата пораства сякаш за една нощ ! Много хора си задават въпросите: “Как косата ми да расте по-бързо“, “Как да порасне косата по-бързо“,  “Расте ли косата от водата“, “Как расте косата“. Други искат да предизвикат луд растеж на косата им и тя да порасне за 1 ден. Без значение с  какъв тип коса си имате работа, ще ви дадем няколко съвети, които може да ви помогнат! Вижте списъка по-долу за 7 начина, които ще помогнат на косата да расте по-бързо и да стане дълга и буйна.

1. Подстригвайте косата си

Може да звучи нелогично да подстригвате косата си, когато се опитвате да я накарате да расте, но е доказано, че ако го правите  на всеки 6 седмици, ще стимулирате растежа й. По този начин, ще поддържате косата си здрава, отървавайки се от цъфтящите краища.

2. Пийте повече вода за растеж на косата

Както много неща, пиенето на достатъчно количество вода може да помогне на цялостното състояние на здравето ви, както и да подпомогне растежа на косата. Пиенето на поне 6-8 чаши на ден ще увеличи силата на косата и ще я поддържа лъскава и здрава.

3. Правилно ресане на косата

Сигурно ще се изненадате като разберете, че ресането на косата докато е мокра, може не само да повреди косата, но и да попречи на растежа й. Ако все пак ви се налага да я срешете докато е мокра,използвайте широк гребен за да избегнете накъсване и увреждане на косата.

4. Натурални продукти за бърз растеж на косата

Ние сме това, което ядем, нали? Когато става въпрос за нашата коса, това е много вярно. Протеините заемат челно място сред натуралните продукти за бърз растеж на косата. Важно е да има богат прием на протеини, когато се опитваме да я накараме  да расте, като това  ще запази косата здрава и ще стимулира растежа. Протеините са необходими, за да може косата да е устойчива на увреждане, да не се раздробява и да бъде правилно овлажнена, което от своя страна се превръща в бърз растеж. Освен месо с високо съдържание на протеини, уверете се, че сте добавили към ежедневната си диета също зеленчуци и ядки. Всички те добавят необходимите витамини за бърз растеж на косата.

Месо и зеленчуци за бърз растеж на коса

5. Миене на косата

За да избегнете премахването на полезни масла от косата, измивайте косата само всеки втори или трети ден. Това ще помогне на  косата ви да  запази своя защитен слой масла и ще й помогне да порасне по-дълга. Употребата на сух шампоан без измиване може да помогне да  освежи косата ви и да я запази да изглежда страхотно.

6. Стайлинг на коса

Най-добрият начин вашата коса да расте е естествено и свободно. Избягвайте стегнати прически, защото това може да доведе до скъсване на косъма, също така се опитайте да ограничите употребата на стилизиращи продукти. Това ще попречи на отслабването на косъма и ще помогне на косата да расте по-бързо.

7. Мощно средство за растеж на косата

Всяка коса има нужда от допълнително подхранване. Може да си забъркате домашна маска, или да използвате купена. На пазара се предлагат най-различни видове маски за всеки тип коса, но най-добрият вариант си остават домашно приготвените маски, на които вие определяте съставките и знаете произхода и качеството им.

Маска за коса със сок от лук

Причината за ефекта на лука се крие в съдържанието на сяра в естествен вид, която подпомага производството на колаген в тъканите и стимулира растежа на косата. Характерната неприятна миризма не трябва да ви тревожи, тя ще изчезне напълно само след едно измиване.

Нарежете няколко парчета лук и изстискайте сока им чрез пасиране или настъргване. Втрийте в скалпа си, оставете сместа да действа за 15 минути и след това измийте с шампоан.

Индийска маска за бърз растеж на косата

Едно от най-ефикасните индийски масла за ускоряване растежа на косата е маслото от амла. С маслото от амла се мажат корените на косата преди къпане. Стои се с маслото до 2-3 часа , дори цяла нощ. Това е достатъчно, за да подхраните корените на косата и активирате по-бързия растеж на косата. Косъмът става по-здрав, придобива блясък и енергия.

Вижте видеото на Zlatena Encheva Beauty: Как накарах косата ми да порасне с 3 см всеки месец?

Вашият коментар

Имейл адресът няма да бъде публикуван.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*